Namaste!

okej...namaste ar fortfarande det enda ordet jag kan pa hindi...
nu ar vi i jaisalmer! nog basta staden i rajasthan hittils. jaipur va ocksa fint, den staden kallas the pink city for i stadskarnan ar alla husen rosa,  va dock lite mer orange  tyckte vi. vi foljde lonely planets walking tour och gick omkring i stan bland bazarerna i flera timmar (sa mkt har vi inte rort pa oss pa flera veckor hehe). det va kul for det gick runt massa apor overallt. nastan alla stader har i rajasthan har ett stort fort, sa i jaipur besokte vi det forsta. det va jattefint och lag hogt upp pa ett berg typ sa utsikten va valdigt vacker. varan rickshaw driver guidade oss litegrann pa vagen, han pratade spanska och perfekt katalanska av nagon konstig anledning. det var mest indiska turister i fortet och dom tycktes va mer intresserade av mig och bruno an av att titta pa utsikten eller pa sjalva fortet, sa vi hade knappt en lugn stund utan va tvungna att ta bilder med alla hela tiden. en stund hade vi en hel skolklass med tva larare som stod och tittade pa oss och vinkade och skrattade i flera minuter. folk ar ocksa lite mer nargangna har och flera killar kom fram och kande pa brunos dreads och skrattade hysteriskt. utanfor fortet sag vi elefanter pa vagen!

efter jaipur akte vi till bikaner. den staden va inte sa jatteskojig forutom att det gick runt kameler pa gatorna overallt. staden ar kand for sitt fort och sitt tempel med heliga rattor. fortet va hem for en maharadja back in the days och valdigt tjusigt. ratttemplet lag lite utanfor stan sa vi akte dit tillsammans med ett australiensiskt par i en jeep. pa vagen stannade vi pa en kamelfarm och tittade pa massa kameler och provade kamelmjolksglass. sjalva ratttemplet va hur ackligt som helst tyckte jag. templet va inte sa fint och det sprang runt tusentals ackliga, slitna sma rattor overallt. det va bajs overallt och massa faglar. det sprang rattor pa vaggarna och i taket, och mitt i alltihop stod det indier och bad. whats up med det liksom? vi tog lite kort och sen gick vi. just det, sjalvklart va man tvungen att ta av sig skorna... intressant upplevelse.

efter bikaner va nasta stopp jaisalmer dar vi fortfarande ar. det har ar the golden city for alla husen ar typ guldbruna. fortet har ar det enda fortet dar folk bor inuti och det finns massa restauranger och folk som saljer saker. valdigt fint fort!! och utsikten over stan fran toppen av fortet ar magisk! i forrgar bestamde vi oss for att aka pa en tvadagars kamelsafari! det skulle tydligen va vi och tolv andra svenskar i gruppen. det visade sig att dom tolv va fraaaaaan...falun! en grupp fran falu fri som gjorde sitt projektarbete. mkt random men kul. vi akte jeep ut i oknen och fick dar varsin kamel att rida pa. det va lite laskigt i borjan for det va valdigt hogt tyckte jag, men efter ett tag vande man sig vid hojden och skumpet. det ar tydligen lite varre for killarna och bruno fick lite ont i de manliga delarna, sa guiden tyckte att jag skulle ge honom en massage senare. vi red i ungefar tva timmar och sen gjorde vi ett litet lager ute i sanddynerna. vi tittade pa solnedgangen, at chapati och dal och drack ol och lyssnade pa guiden som sjong sanger. nar det va sovdags la dom ut madrasser och filtar ratt pa sanden. vet inte om det va for massagen, men av nan anledning sa la dom alla madrasser i en rad, utom min och brunos som dom placerade mkt langre bort i en nedforsbacke. dom tyckte att vi skulle ha lite privacy, men vi kande oss lite  ensamma sa vi la oss bredvid dom andra. pa natten blev det kolsvart och helt stjarnklart. vackraste stjarnhimlen jag sett i hela mitt liv! vi sov helt ok och vaknade till soluppgangen. vi fick lite frulle och sen red vi tillbaka pa kamelerna. har nu brutal traningsvark i ryggen och i laren, men det va sa vart det! idag ska vi nog aka till nasta stopp som blir jodpuhr. 

kram till alla!

Kommentarer
Postat av: Jippo

Oootroliga historier. Kramar.

2012-11-07 @ 21:11:18
Postat av: Emma

Ebbsan blir varm i hela kroppen när jag läser om era äventyr! Vill jättegärna ses när ni/du kommer hem sen! Barca-reunion!!

2012-12-10 @ 13:05:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0