on my way

på väg till jobbet snart. en puss till alla och en hälsning att jag visst saknar dalarna litegrann också!

barca!!

igår va det kaos på jobbet. alla ville gå hem tidigt för att inte missa matchen så vår teamleader satte hemgångsmål (alltså att när man sålt ett visst antal tandborstar får man gå hem) även fast han inte får och vi satte igång att sälja som galningar. då dör alla datorer på hela kontoret. ingen vet hur lång tid det kommer ta att få igång allt igen så vi fördriver tiden med att hänga gubbe, leka pictionary och ta rast...en mkt seriös arbetsplats. alla har hoppet uppe att vi ska få gå hem men då, 19.30, sätter datorerna igång och vi va tvungna att sälja som in i helvete. vi sänker hemgångsmålen sjukt mkt och alla är jättedesperata och sitter och skriker. till sluuut får vi gå hem efter att jag (!) sålde de två sista borstarna. vi missar dock första halvlek av matchen eftersom vi tog den segaste bussen på jorden. men när vi väl kom fram va det grym stämning eftersom barca verkligen krossade madrid!!
sen blev det lite skaka rumpa på nasty monday. stört mkt folk så vi drog rätt tidigt. men sköj va det!

el clásico

för alla er som inte vet vad el clásico är kan jag meddela att det är den största matchen i spanska ligan, FC Barcelona Vs Real Madrid och den tar plats ikväll! Barca kokar! nej okej, det har jag ingen aning om för har än så länge bara varit inne i lägenheten och käkat frulle och tagit en dusch (för första gången här i lägenheten sen jag flyttade hit haha, vi har inte haft nåt varmvatten på flera dagar). men vi ska iaf dra och kolla på matchen efter jobbet ikväll, inte live tyvärr men ute nånstans. och sen blir det naasty monday!
har även bokat biljett hem till suecia. den 19 kommer jag hem igen. blev inte en så lång visit den här gången men vill komma tillbaka nästa år och bo i barca for real (på riiiktigt som vi säger). kanske när det blivit lite varmare.. får se vad nästa år har att bjuda på!
besos

1: advent

igår va det ett jäkla julemys här på calle de diputacío. tro inte att man kommer undan julen bara för att man inte är i sverige, no no. redan på morgonen sattes julmusiken igång på högsta volym och sen va det pynt, lussebakning, brända mandlar-bakning och glöggvärmning för hela slanten. allt var självklart inhandlat på IKEA, alla svenskar-som-bor-i-barcas favvoaffär.

mina fina roomies och ándres.

carro i högsta hugg med lussedegen

julebordet! längst bak ser ni vår adventsljusstake a lá barca, 4 vinflaskor med IKEAljus. vi tittade även på sunes jul och sjöng jullåtar för glatta livet. känns lite sjukt att det redan är juletider och bara en månad kvar på hela året. tack iaf alla här i lägenheten för en bra start på sista månaden :)

vad gör ni sverige???

hur kan ni rösta ut linnea ur idol?? dåligt!
bara för det tänker jag skryta med att medan ni förmodligen frös rövarna av er imorse åt jag frukost nere vid hamnen med två skojiga holländare. det va sol och varmt!

fiesta

det är ofta fiesta här i barcelona. igår hade vi ju tänkt gå på harry potter, men vi sköt upp det (måste erkänna att jag är lite sur över det) till nån annan dag. blev istället....fiesta! förfest hos denise med typ alla från dentally plus lite fler folk. sen gick vi till opium och dansade. kul kväll!



chicas suecas!


på metron påväg till opium

las reliquias de la muerte

nu ska jag off to work snart och ikväll blir deeeet..... Harry Potter!! alla som umgicks med mig innan jag åkte vet hur ledsen jag var över att spanien dubbar alla sina biofilmer. kan meddela alla nu att det finns en biograf här som har engelskt tal på filmerna!! sprudlande lycka!

vi är dentally!

för alla som missat det jobbar jag på det underbara företaget onecontact. min uppgift är att tillsammans med 25 andra skojsiga svenskar sälja så många eltandborstar vi kan. rekord hittils: 12.

tänkte att det va lite bra och ha ett papper att anteckna på...

afterwork med dentallygänget i onsdags.

calle de diputació


lägenheten och mitt lilla hörn. har med mig en enda prydnad och det är självklart dalahästen! en kulla är alltid en kulla vart hon än befinner sig...

IKEA


Jag, Frida (min käääre vän och kollega) och Emelie (Fridas roomie) på IKEA. Självklart åt vi albóndigas suecos. Jag fick också stora cravings efter dillkaviar som fanns i svenska shopen, men har ju trots allt bara vart borta en vecka så nån måtta får det vara. Kommer uppskatta det desto mer sen när jag kommer hem :)

hos xavi


bababarcelona

kära vänner!
bestämde mig plötsligt för att börja blogga igen, detta är tredje bloggen i ordningen och den här kommer antagligen bli typ likadan som de två förra. dock med ett nytt, snäppet enklare namn.
jag tänkte framförallt ge lite updates om la vida loca här i barcelona där jag befinner mig för tillfället. snabb update va att jag först bodde på hostel där jag sov i sovsal med massa andra, träffade roliga människor, blev bjuden på mat varje kväll och blev tvångshånglad av en mexikan för att nämna några saker. det vart inte så jäkla kul i längden så jag flydde hem till min nye vän xavi. där va standarden lite annorlunda (lyx och flashiga prylar, bla annat en automatisk doftspray som puffade ut god doft då och då, blev livrädd varje gång den lät och fattade inte förrän sista dagen vad det var) och jag trivdes som el pez en el agua. där festade vi, va bakis i hans enorma soffa, åt nudlar och kollade på simpsons med spanskt tal.
nu bor jag dock i ännu en superfin lägenhet med massa snälla umeåtjejer! är som vanligt sämst på att ta bilder men har några som jag ska lägga upp.
buenas tarde

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0