earrrly one morrrning

jag är just nu arbetslös vilket betyder att jag har sovmorgon varje dag. sover jag då? nej! jag går upp och gör mina morgonrutiner. nej, det är tyvärr inte att jogga 30 min eller peela hela kroppen eller nåt annat i den hälsosamma stilen, jag tittar på big brother som sändes kvällen innan och diverse andra program (matprogram) som man inte sett på tv under föregående vecka. mkt mysiga mornar måste jag säga! 

just nu är jag inne i en jamie oliver-period så imorse blev det "jamie's 30 minute meal" och "hemma hos jamie". sen eftersom det är torsdag blev det ju självklart "sveriges mästerkock" från igårkväll. jag inser självklart att detta är absolut min mest nördiga sida men jag kan inte riktigt låta bli....



...han är ju så fin..


weekend

man vägrar verkligen inse att det fortfarande är rätt kallt och envisas med att klä sig dåligt. förutom det är allt bra! har hunnit med massor vår första helg. middag och utgång i fredags, som visserligen aldrig blev nån utgång riktigt men väldigt trevligt, släktmiddag i lördags och big brother live igårkväll!

vi har också invigt den lokala pizzerian "pizzeria tunnan", pizzan fick klart godkänt!



lite julstämning på pizzera tunnan



inside the studio...





litte suddigt...äpplet fick tilde av nicky sthlms kompis som vi satt bredvid. mkt coolt...


sthlm update

vi har landat och installerat oss i abrahamsberg och vi trivs! igår åkte vi på lite sightseeing i området, shoppade loss på ikea, jag solade och fikade lite på andreas balkong och vi hängde med två nya kompisar :) dagens schema ser ut som så att tilde redan har åkt och jobbat, jag ska på arbetsintervju, besöka en teliabutik och förhoppningsvis fixa så jag har internet och ikväll ska vi på middag och sen utgång. känner att vi haft en mkt bra start på våran stockholmsvistelse!



min, mamma och pappas sista måltid (kinamat) innan vi åkte



på ikea



fotosession på balkongen


spotify

har försökt fixa så att spotify funkar i mobilen och efter att ha både ringt till telias kundtjänst (helt värdelöst) och vart inne på teliabutiken (ganska hjälpsamt) så har jag lyckats klura ut hur det funkar! för att fira har jag gjort en glee-playlist!

sista rycket med packning nudå, sen ikväll åker vi!

tyckte att det här va ett fint moment i glee..har alltid varit lite svag för döva ju, tänker framförallt på när jag och ida var i grekland och jag spanade in en söt kille som visade sig va döv. han hade en gul moppe och hette kostas <3 fina minnen...

packning

har hållt på hela dagen igår och idag och packat och valt ut vad jag ska ha med mig till stockholm. jag har som vanligt med mig för mkt och saker som jag inte kommer använda, men så får det fan va nu. är ändå ganska nöjd med att det har fått plats ganska bra i resväskan. kör med rullningsmetoden, alltså att rulla alla plagg till en liten rulle, det funkar skitbra!


weatherspot

är ledig! känns som att jag inte varit ledig på flera år, det är ju självklart inte sant. har bara jobbat ovanligt mkt senaste veckan, och igår gick jag dubblepass vilket gör att jag idag känner mig extra förtjänt av att sitta i soffan hela dagen och titta på glee. igår kan med mkt stor sannolikhet vara sista dagen på hosjögården för mig på ett tag eftersom jag och tilde drar till estocolmo på onsdag!! känns en smula tråkigt att lämna alla tanter, gubbar och personalen på hosjögården meeen känns ändå som att bo i stockholm en hel sommar med tilde väger upp det. 

jag måste också lite motvilligt erkänna att jag är lite glad för att det inte är asfint väder idag...ännu en anledning att sitta inne och mysa. men jag ska faktikst packa massa också! update om det kommer. 



igår på rasten. mkt fint väder så gick ut och satte mig på en bänk i solen. bullen var lite hård och colan lite avslagen men det var ändå en fin stund. man skymtar även den underbara falu kommun-klädseln. 



mer falu kommun-klädsel! passar på att posa lite i hissen, det här har ju trots allt varit dagens outfit de senaste veckorna...

frosseri

som sagt, få saker som kan göra en så glad som mat! gjorde skitgod mat till mig själv igår efter jobbet, åt och kollade på min nya älsklingsserie glee och grät floder för det var så fint. sen hade jag och tilde planerat ett sagan om ringen-maraton med massa snacks. det började med att hon inte hade hittat sin sagan om konungens återkomst-film så redan där sprack maraton-idén. tillslut så tittade vi iaf på "medan du sov" (eller tilde tittade medan jag sov...), big brother och halva första sagan om ringen-filmen. men vi hade iaf väldigt mkt snacks!





(det vita i skålen är holidaydipp...)

desire

försökte dokumentera gårdagkvällen med min nya mobil HTC desire, gick sådär. kvällen va iaf väldigt rolig! kollade på mello först med tilde, vi fick även besök av andreas och carl. sen va det fest hos tom och självklart etage.
det här är den absolut finaste bilden...


funderade på att ta en limo hem, skulle kosta 300 kr. värt.

nightlife in falun city!

matfest!







medelhavskyckling, focaccia, ugnspotatis och sallad. asgod födelsedagsmiddag med andra ord. det bästa av allt är att det finns massa rester kvar...

peez

20 år!

idag är dagen då jag fyller 20 år! en stor dag i mitt liv. även fast dagen till största del har spenderats i en snödriva strax utanför insjön med en bil som fastnat i snön så har det varit väldigt trevligt. dagen började med frulle, paketöppning och vasaloppet och vi ska snart äta asgod middag. har även fått inhandla en ny telefon som är min nya älskling, så nu blir det lite mer bilder här på lilla bloggen! börjar med en fin bild från snödrivan.



grattis till mig!

på jobbet idag:

  • en gubbe sa att jag borde ha en pojkvän som jag kan bestämma över
  • jag fick torka jättemkt bajs
  • jag fick känna på en tants cancertumör
spännande dagar i hemtjänsten hosjö/vika. 

har för övrigt kommit på vad som kan göra mig glad när jag känner mig nere; hemlagad mat! behöver ej vara nåt komplicerat men klyftpotatis och örtsås med bacon gör mig liksom lite lyckligare än t.ex. en nudelsoppa eller snabbmakaroner med ketchup. veckans mission blir att hitta på en meny till min födelsedag på söndag! fortsättning följer...

RSS 2.0