internet

har vart utan internet i några dagar. kände mig helt handikappad. det absolut värsta var att jag närmade mig det sista avsnittet på andra säsongen av grey's anatomy och jag hade ingen möjlighet att ladda ner trean. ve och fasa. nu är det iallafall på gång.

julen var trevlig och jag fick fina julklappar! ikväll ska vi ha klassmys hos vigor. ser mkt fram emot det.
min nya kärlek <3

en casa

resan hem igår va lång. flyget va tre timmar försenat vilket betydde att jag missade mitt bokade tåg hem och fick istället råstressa till ett annat tåg som gick typ en halvtimme efter jag landat. hann precis!

årets första grinchen-varning va på barcelonas flygplats när jag letade efter eluttag så jag kunde kolla på greys anatomy utan att datorn dog. blev tillslut såpass desperat att jag drog ur julbelysningen ur en liten julgran och satte mig i smyg på en stängd resturang. mkt lyckat!
här ser ni en nöjd tjej som precis ätit falukorv i ugn för första gången på fem veckor! jag och mamma har även kokat knäck och nu ska vi fortsätta julemyset med att kolla på ernst jul.

ps. upptäckte precis att mamma och ernst har likadana jackor. heheh...

la última noche

sista kvällen i barcelona. jag hostar lungorna ur mig och huvudet värker så jag stannar inne, äter godaste oliverna och dricker fanta limón. ska upp riktigt tidigt imorgon också och åka till flygplatsen, känns som att jag behöver lite sömn. 

är så himla nöjd med min tid här i fina barca och är så glad över alla fina människor jag har träffat! nu ska jag hem till alla finisar där hemma, men jag känner att detta inte är min sista gång här! kommer antagligen tröttna på svenska kylan och fly hit igen. känns kul att ha provat att flytta hemifrån en gång också, tycker att jag har klarat det galant. hemma ska jag nu kurera mig från alkohol, pasta, baguetter, rökiga miljöer och eltandborstar (har förövrigt sålt totalt 239 eltandborstar under min karriär på onecontact).

voy a suecia, hasta luego barcelona!

...

kul att man lyckas få till den värsta baksmällan någonsin den sista dagen man är i barca. afterwork igår och sen reggaeklubb med tjejerna i lägenheten. riktigt kul! vet dock inte hur jag ska genomleva den här dagen. just nu försöker jag bota med att ligga i soffan och kolla på grey's anatomy.

imorgonkväll är jag i sverige igen!

läskig morgon!

imorse va det läskigt här i huset! det ringde på porttelefonen och jag tänkte ju att det va nån av tjejerna som bor här så jag öppnade porten där nere innan jag fått nåt svar, men det kom aldrig nån. jaja, tänkte vi, det väl nån av grannarna som inte hade nyckel (har ju hänt en själv några gånger att man ringer på grannarnas porttelefon liixx). iaf, plötsligt hör vi hur en man kommer upp för trapporna och flåsar hysteriskt mkt. jaja, tänkte vi, han har väl dålig kondis, det är ju ändå 102 trappsteg hit. sen börjar han knacka på alla dörrar jättelänge och prata för sig själv argt på spanska (skall också tilläggas att han fortfarande flåsar trots att han stått still rätt länge). plötsligt ringer han på vår dörr!! panik uppstår mellan mig och cissi som försöker kika ut genom titthålet i dörren för att se hur han ser ut. vi hör hur han går ner till trappavsatsen under och börjar knacka på där, sen låter det plötsligt som att han bryter upp dörren eller liknande...

har jag släppt in en inbrottstjuv i huset????

efter ett tags flåsande, konstiga uppbrytarljud och argt mummel på spanska kommer han tillbaka till vår dörr och plingar på. vi känner att det är bäst att svara så att han inte börjar bryta sig in i vår lägenhet. "quien es?" frågar vi på vår bästa spanska. då kommer han med nån förklaring att han är vaktmästare här och ska fixa lamporna (eller nåt i den stilen iaf). men den lätta gick vi inte på! vi försökte intala honom att vi inte behöver nån hjälp medans han envisas med att vilja komma in. till slut ger han upp och går vidare, flåsande och mumlandes arg på spanska.
det va en liten thrillerhistoria från spain...

inferma

se så miserabel jag är! mitt huvud gör ont, min hals gör ont, min näsa är täppt, hela jag är bara en degklump som gör ont! inte kul att va i barca när man inte orkar göra nånting. plus att kylan har kommit hit...är typ bara 5 grader. 

jag vill helst av allt: va hemma på hanrövägen och att mamma ska ha lagat falukorv i ugn till mig.
jag vill (realistiska versionen): ligga i min säng/i soffan här på calle diputació och titta på grey's.
jag vill inte: sälja eltandborstar till jobbiga människor i 6 timmar.
gillar inte: spanska sjuksystemet. är man hemma en dag drar dom pengar från lönen i straffavgift! och ska man slippa det måste man skaffa ett viktigt papper för att kunna gå till läkaren den dagen man är sjuk och få sjuktillstånd som man sen måste gå med till jobbet och visa upp. och sen när man är frisk måste man göra samma sak för att få ett friskpapper!

dumma spanjorer, dumma svenskar som frågar jobbiga frågor när man försöker sälja tandborstar till dom, dumma mig som endast har ett paket couscous på min hylla i skafferiet...

dåligt...

från min triumf igår till lite snopen och sur idag. nån gång under kvällen när vi shakade loss på nasty monday så va den nån som norpade min plånbok och min kamera ur min väska. mitt nya viskort och mitt gamla leg (tur det inte va körkortet eller passet!) men inga kontanter som tur var. men kameran! smart som jag är har jag ju inte lagt över bilderna på datorn så nu är alla bilder borta. det va den vistelsen i barca liksom. skit!

sorry pappa att jag väckte dig kl 05 på morgonen och bad dig spärra kortet! men tack för att du gjorde det...

heheheh

ett stolt, lite skadeglatt, skratt skulle det föreställa. för gissa vem som sålde 27 tandborstar idag då?? det har pågått en tävling på dentally under december månad. de två som säljer bäst ska få en present! och jag, efter endast knappt en månads erfarenhet, ligger tvåa! så imorgon avgörs det, jonathan ligger iof ohotad på toppen så det är inte så spännande...men ändå!





våran egna lilla lista över december, de två toppsäljarna...nej okej, nu ska jag sluta. ikväll ska vi iaf äta sushi och dansa på opium och apolo.
peez


söndagapromenad

lyckades ta mig upp ur soffan och gå på en söndagsprommis med cissi och jasmine. vi gick till triumfbågen och tog bilder på lite fina saker runt omkring där. gick även förbi en bar med massa spanska män som kollade på fotboll, trevlig och hetsig stämning där! sen gick vi hem och åt lussebullar.

fiesta och julshopping

igår fyllde dennis på dentally år så vi hade lite fiesta. va på nån proppfull klubb och dansade, blev sen trött och åkte taxi hem (ja, jag är en latmask). idag har jag också varit en latmask och kollat på desperate housewifes hela morgonen, sen drog cissi och jenny med mig ner på stan. där va vi inte själva kan man säga. hela jävla spanien va på barcelonas gator och julshoppade. vi trängdes men hade trevligt, särskilt på en marknad där dom bjöd på massa ost! sen gjorde jag och cissi en awesome lasagne, mest seriösa maten jag ätit sen jag kom hit typ. mat <3










cdlc

ska också passa på att lägga upp nån bild från när jag och cissi va ute och skakade lite rumpa på CDLC i tisdags. lady gagas förband va dj:s och dom spexade loss. va riktigt bra stämning ända tills vi blev trötta och åkte hem i regnet.

la vida

livet vänds upp och ner ibland. saknar alla där hemma i falun mer än nånsin men ska göra det bästa av den sista tiden jag är här nu. tog äntligen prommis till sagrada familia idag, denna världsberömda kyrka som jag bott granne med i några veckor men aldrig tagit mig tid att gå och titta på. tog sällskap med min roomie cissi, vi tittade även på en värdelös julmarknad med fula spanska prydnader. svårt att få riktig julfeeling när det inte är nån snö och det är 15 grader varmt. pratade med mamma för några dagar sen om hur jag ville ha det på jul i år, mitt svar va "prinskorv".

vimmel


hittade lite vimmelvilder från förra tisdagen när vi åt sushi och chokladgrejs på CDLC. är riktigt nöjd med första bilden...


morgonstund

har nog aldrig gått upp så här tidigt sen jag kom till barca. det som är lite drygt med att börja kl 15 varje dag är att man gärna sover bort hela fördmiddagen och går upp kl halv ett. men idag hade jag täntk hinna gå lite på stan innan jobbet, alltså tidig morgon! eller ja...kl är 10...
igår gick det tusen olika rykten huruvisa lady gaga skulle uppträda eller inte. det lutade mest till att hon inte skulle utan att det bara var hennes dansare. iaf va vi lite för sega och veliga om vi skulle orka gå dit och plötsligt va klockan lite mkt så vi sket i allt. ska bli intressant och höra sen om hon kom eller inte..kommer ju bli redigt bitter om hon gjorde det. har insett att det är mindre än 2 veckor tills jag åker hem till suecia. måste börja ta mig i kragen och gå ut mer, vara lite mer kulturell och sova lite mindre.
ps. nytt personligt rekord igår på dentally, 22 borstar!

lady gaga

ikväll ska jag se lady gaga! kommer bli grymt hoppas jag! ska bara stå ut 6 timmars försäljande av eltandborstar först...

söndagsseg

är lite förkyld, precis som alla andra här. sov ut imorse och gick sen upp och åt lite chokorice med mjölk samt macka med smält ost och skinka (gott!) och kollade lite på mad men. plötsligt va klockan 16.00, vart tog dagen vägen? vi hade lite adventsmys nyss med lussebullar, juleskum och julkalendern.
igår åt jag asgoda qusadillas med nina, stephanie och xavi. vi skulle ut efter det men va så mätta så på förfesten låg vi endast i soffan och degade. gick runt på några ställen men kom aldrig igång så vi åkte hem istället. blir eventuellt tapas ikväll, om jag orkar ta mig från soffan vill säga...

utelåst

idag spenderade jag lång tid ute i vårt trapphus. vi har inte tillräckligt med nycklar till alla oss i lägenheten men det brukar alltid va nån hemma. utom idag när jag va astrött och hade precis handlat asmkt mat som jag burit upp för de 102 trappstegen. satte mig då utanför dörren i hopp om att nån skulle komma hem. va kissnödig och hungrig. började rota igenom matkassarna och försökte avgöra vad som var lämpligast att nibble on. började gnaga lite på en bit buljong men det va ingen höjdare som alla kan förstå. ville såklart hugga in på mina oliver men de låg ju i spad. stort problem! kom sen på den briljanta idén att hälla över spadet i min tomma matlåda jag hade i väskan. problem solved!

viva barcelona

idag fick jag världens feeling. kände verkligen att jag älskar att va här! gårdagskvällen var bäst! började med harry potter, som iof inte fick toppbetyg men det är ändå harry liksom, med frida och hennes roomies och min roomie cissi + vän. sen mötte jag upp sebastian the holländare och vi hade en liten mojitoprovning på olika ställen i gotiska kvarteren. en av barerna vi va på va la rosa negra! saknade tjejerna mer än nånsin ett litet ögonblick där ;) men sjukt kul hade vi iaf! mitt moment of happiness kom iaf idag när jag skulle hem till fillippa som jag jobbar med och hämta min väska som jag lämnat där. jag hade precis köpt världens godaste bocadillo av en astrevlig man, hade endast kavaj och frös inte för det va jättefint väder och all va så himla fint och bra! viva barcelona kände jag då!
va tvungen att ta kort på det här gaudíhuset som mitt hostel jag bodde på i början låg typ granne med. märkte iof inte det förrän jag flyttat därifrån...casa batlló heter det iaf och är mkt känt tror jag.

una broma

broma = skämt
ja ibland känns min arbetsplats lite som ett skämt. idag kl tolv när vi skulle sätta igång va vi 3 personer av typ 25 där. folk droppade in bakfulla/fulla/allmänt försenade lite då och då under dagen och vi hade nog sämsta resultaten nånsin. skulle lätt ha somnat om inte calle och samuel drog på volymen på musiken så jäkla högt att man inte hörde nånting i telefon (som vanligt). vi på dentally får ständigt sura blickar från dentally finland vid borden bredvid för att vi har så hög musik och alltid när dom gått fram och sänkt musiken blir vi tillsagda av vår team leader att höja igen. allt för att höja peppen. som sagt, en mkt seriös arbetsplats.
dagens enda plus var att det va brieost på mackorna i cafét!
harry potter up next ikväll då!
peeez

cansado...

är fan skittrött. igår va det min kära rommie natalies sista kväll här i barca och vi hade självklart fiesta. käkade sushi först på astoria och drack vin och cava, sen gick vi till sutton och dansade. vi upptäckte att det va där alla snygga killar hängde. det dryga va att efter ett tag va det så mkt folk i vip-hörnorna så det va typ tomt på vanliga dansgolvet. det är mkt sånt här..vip och listor hit och dit. men tack vare det har vi ju fått gratis sushi två gånger den här veckan plus massa annat gött if you know what I mean. bilder kommer....
måste åka till jobbet om 20 minuter, har fortfarande handduksturban och mjukisar.
antal timmar sömn inatt: 3.5
ps! ikväll blir det tamefan harry potter på riktigt!! sen ska jag på date tihihi. ds.

fail

big fail. big big fail. såg ju verkligen fram emot min hemmakväll igår och jag var väldigt nöjd med att ha stannat hemma även fast mina kompisar gick ut. va nöjd ända fram till nu. fick precis reda på att dom va på samma klubb som messi igår!! the lionel messi, barcaspelaren aka världens bästa spelare! och jag låg hemma och tittade på mad men. morrr....
messi himself hånar mig också, tji fick du för att du låg hemma och va degig i soffan.

rekord

slog nytt personligt rekord på jobbet idag. 13 tandborstar, yihoo. ikväll blir det chillrelaaax. ska endast äta nudlar och titta på film.
abrazoos

RSS 2.0